Oklevél

TÉRKÖZ II. PÁLYÁZAT - ADVENT

A Kondor Béla Közösségi Ház által szervezett Adventi rendezvénysorozat keretein belül az Öltöztetssük karácsonyi díszbe a Kossuth téren lévő egyik fát egy "Betlehemi jászol" készítésével felhívásukon vettünk részt. A program a TÉRKÖZ II. pályázat keretében valósult meg. A gyerekek továbbá különleges karácsonyfa díszekkel járultak hozzá az ünnepi hangulat elősegítéséhez.

MÁTYÁS KIRÁLY EMLÉKÉVE PÁLYÁZAT - INICIÁLÉ KATEGÓRIA

A Lorem Ipsum egy egyszerû szövegrészlete, szövegutánzata a betûszedõ és nyomdaiparnak. A Lorem Ipsum az 1500-as évek óta standard szövegrészletként szolgált az iparban; mikor egy ismeretlen nyomdász összeállította a betûkészletét és egy példa-könyvet vagy szöveget nyomott papírra, ezt használta. Nem csak 5 évszázadot élt túl, de az elektronikus betûkészleteknél is változatlanul megmaradt.

MÁTYÁS KIRÁLY EMLÉKÉVE PÁLYÁZAT - INICIÁLÉ KATEGÓRIA

Iniciálé (a fejezet vagy a paragrafus díszes vagy díszített első betűje, amely általában nagyobb a szöveg többi karakterénél). A Corvina a XV. sz.-i reneszánsz egyik kimagasló alkotása. Mátyás király könyvtára gyarapítására nagy összegeket fordított. A diákok a Mátyás Corvináihoz hasonló iniciálék terveit készítették el kávéval antikolt lapokra.

MÁTYÁS KIRÁLY EMLÉKÉVE PÁLYÁZAT - ILLUSZTRÁCIÓ KATEGÓRIA

Mátyás király udvara a humanizmus és a reneszánsz művészet pezsgő fellegváraként él emlékezetünkben. A hétköznapi élet, a királyi fogadások, a nemzetek és főurak sűrűn adták a kilincset, a hatalmas lakomák, vadászatok bearanyozták az udvar mindennapi életét. Ezt a varázslatos világot jelenítették meg a diákok az általuk elkészített alkotásokban.

1182 Budapest, Brassó u.1., 1/291-83-23
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el